Groupon trapt Culi Weken af met NK Aspergesteken

Onder leiding van TV-kok Julius Jaspers organiseerde Groupon vandaag het allereerste Nederlands Kampioenschap Aspergesteken op de akker van de Blaricumse aspergeboerin Mariëlle Bakker. Het NK Aspergesteken is de aftrap van de Culi Weken van Groupon.

Titus Galema uit Marknesse in Flevoland won deze primeur en mag zich vanaf vandaag ‘Nederlands Kampioen Aspergesteken’ noemen. In een kwartier tijd stak hij 1,45 kilo asperges en versloeg daarmee de deelnemers uit andere Nederlandse provincies.

Meer lezen

Infographic: Groupon verkoopt miljardste voucher

Waaronder 1.100 kilometer aan sushi rolls, 1,3 miljoen gebleekte tanden, 12,6 miljoen massages en 359 kilometer aan hamburgers

Groupon heeft haar miljardste voucher wereldwijd verkocht. Daarmee komen we in het rijtje van namen, waaronder Apple, McDonald’s, Uber, The Beatles en Elvis, die een miljard verkopen hebben gerealiseerd. De miljardste verkochte Groupon-voucher is een deal van 11 dollar voor een waardebon van 20 dollar voor pizza en ander Italiaans eten bij Pirrone’s Pizzeria in St. Louis (VS). De eerste Groupon ooit werd in oktober 2008 verkocht. Dit was eveneens een pizza-deal van 13 dollar voor een pizza ter waarde van 26 dollar bij Motel Bar in Chicago.

Meer lezen

Hoe Groupon het hele jaar door voor extra aandacht zorgt

Verrassende feestdagenWanneer je met Groupon samenwerkt dan wil je natuurlijk dat jouw deal zoveel mogelijk in de spotlight staat. Dit doen we al op veel manieren: niet alleen via e-mail, de Groupon-app, social-mediakanalen en onze website, maar denk ook aan dingen als affiliate marketing, vindbaar zijn op Google en vele andere vormen van online marketing.

Naast die online marketingactiviteiten zetten wij gedurende het jaar campagnes op die ervoor zorgen dat we rondom bepaalde ‘geefmomenten’ zoals Moederdag, Valentijnsdag, Sinterklaas, en thema’s zoals Culinair, Fit zijn en Trends extra zichtbaar zijn in de media en op social media. Meer lezen

Trend: liever een ervaring dan een product als kado

Groupon voert regelmatig onderzoeken uit naar typische kadomomenten. In deze onderzoeken hebben we een rode draad gezien in 2015, namelijk dat het geven van een ervaring steeds populairder wordt.

Hieronder vind je de top-5 van kado’s die mensen graag krijgen voor Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag en Sinterklaas/Kerst.

Valentijnsdag

  1. Uit eten gaan
  2. Leuke activiteiten doen, zoals naar het theater, de film of een museum gaan
  3. Een leuk kado kopen, zoals gadgets, juwelen, parfum, kleren
  4. Op vakantie/korte trips gaan
  5. Van een beauty- of wellness-behandeling genieten

Meer lezen

Donaties tijdens de feestdagen

Tijdens de afgelopen feestdagen kregen 5 goede doelen de mogelijkheid om via Groupon-deals donateurs te werven. Wanneer goede doelen via Groupon donateurs werven, letten we er altijd op dat de donaties naar een heel concreet project gaan, zodat onze leden weten wat er met het geld gebeurt.

Afgelopen jaar hadden we deze vijf doelen: Meer lezen

De 5 meest gelezen artikelen op onze Ondernemersblog van 2015

Gedurende het jaar plaatsen we zoveel mogelijk tips over verschillende onderwerpen om jou te inspireren. Dit waren de meest gelezen blogs van 2015:

  1. Hoe formuleer je je missie, visie en kernwaarden?
  2. Hoe kleuren de keuzes van je klanten beïnvloeden
  3. Terug naar de basis: 6 simpele marketingtips om verkoop te stimuleren
  4. 4 makkelijke manieren om klantrelaties op te bouwen
  5. Korting verlaagt drempel sterrenrestaurant

Stichting Free a Girl zoekt restaurants voor actie Lock me Up – Free a Girl!

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 7 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.400 meisjes uit bordelen in Azië.

Ook werken zij samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen. Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar onze toegevoegde waarde het grootst is. Ze steunen 15 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Evelien Hölsken, Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar zijn oprichters van Free a Girl. Anna-Alica Sklias, Dave Mantel, John Ewbank, Glennis Grace, Loes Haverkort, Vivian Reijs en Wesley Sneijder zijn ambassadeur van de stichting.

Groupon werkte eind 2014 en begin 2015 samen met Free a Girl om geld op te halen voor hun strijd tegen de loverboy-problematiek in Nederland, dit waren de twee donatiedeals http://www.groupon.nl/deals/gg-stichting-free-a-girl en https://www.groupon.nl/deals/gg-stichting-free-a-girl-1.  Bij deze acties werd in totaal ruim €3300 opgehaald voor Free a Girl.

Meer lezen

Michelinster-restaurant Posthoorn en Groupon laten Nederland koken met Gin

Koken-met-Gin-door-Groupon-en-Posthoorn-chefkok-Jeroen-Bavelaar

Groupon heeft samen met sterrenchef Jeroen Bavelaar en sommelier Edwin van Egmond van Michelinster-restaurant Posthoorn de handen ineen geslagen om het ‘Shaken & Koken met Gin receptenboek’ te creëren. Samen hebben zij twee bijzondere Gin-Tonic cocktailrecepten ontwikkeld, een hoofdgerecht en een dessert waarin gin en tonic zijn verwerkt. Groupon biedt het receptenboek vanaf vrijdag 21 augustus gratis via een 0-euro deal aan. Zo ontvangt iedereen na ‘aanschaf’ van de deal het digitale receptenboek om thuis mee te kunnen genieten van deze samenwerking. Naast de gratis optie bevat de deal een optie om een Gin-Tonic viergangendiner bij de Posthoorn te kopen voor 2, 3 of 4 personen. Meer lezen

Vernieuwde gratis BookingTool

Onlangs werden de mogelijkheden van onze gratis BookingTool uitgebreid. Je kunt nu al jouw reserveringen via ons systeem laten gaan, ook die van jouw vaste klanten. Handig toch? Hieronder vind je meer voordelen van dit online reserveringssysteem. Het gebruik van het systeem is volledig gratis voor Groupon-partners. Geen maandelijkse kosten en geen kosten per reservering. Voor vragen kun je contact opnemen met jouw Groupon-contactpersoon.

bookingtool